Den 23 juni 2008 var det premiär för vår amerikanska trädgårdsjärnväg i skala 1:29. Här kan du, när utställningen är öppen, se två av våra tåg slingra sig runt i en plantering på ungefär 150 kvadratmeter. Modelljärnvägen är 110 meter lång och på anläggningen finns det två stationer med totalt 15 växlar.

Amerikanska tåg bland blommorna
De tåg vi har på vår trädgårdsjärnväg kommer från två amerikanska mj-tillverkare som specialiserat sig på trädgårdståg i skala 1:29, www.usatrains.com och www.aristocraft.com. Det är också Aristocraft som tillverkat den räls som vi använder. Det finns i dagsläget ingen svensk butik som har dessa modeller i lager utan vi har importerat modellerna från USA och Tyskland. Våra leverantör av dessa modeller är butikerna www.staubintrains.com och www.g-spur.de.

Vill du se mer av våra trädgårdståg och följa utvecklingen av anläggningen under våren 2008 så ta en titt i vårt bildgalleri där man kan se hur trädgårdsjärnvägen skapats.

I början av april deltog vi på mässan ”Nordiska Trädgårdar 2008” med en 40 kvadratmeter stor trädgårdsjärnväg. Läs gärna mer om montern här