Under hela säsongen 2013 kommer vi arrangera en serie utställningar på temat ”Modellbygge”. Serien omfattar sex olika utställningar och pågår från det att vi öppnar den 1 maj till det att vår säsong avslutas den 28 september.

1 maj – 15 juni
Öppet lördagar och vissa veckodagar, se våra öppettider
Miniutställning: Anton Åbergs pappersmodeller
Anton Åberg är otroligt duktig på att bygga entreprenadmaskiner och lastbilar i papper.

25 juni – 6 juli
Öppet måndag – lördag kl 11-16 (observera att vi har stängt söndagar! )
Miniutställning: Sture Byléns hus från Hedemora
Modellbyggaren Sture Bylén har blivit en rikskändis i hela Hedemora, hans modeller av kända fastigheter har uppskattats av många och inspirerat andra modellbyggare i hela världen efter en serie filmer om husen på Youtube. Under ett par veckor finns Stures hus hos oss i Alunda. Den 6 juli finns Sture på plats hos oss och visar hur han bygger hus i skala 1:87!

8 -20 juli
Öppet måndag – lördag kl 11-16 (observera att vi har stängt söndagar! )
Miniutställning: Håkan Nordqvists lastbilar i skala 1:87
Håkan bygger om modeller från olika tillverkare och gör svenska lastbilar i skala 1:87, hans byggen har uppmärksammats på internet och i flera facktidningar för både åkare och modellbyggare.

22 juli – 3 augusti
Öppet måndag – lördag kl 11-16 (observera att vi har stängt söndagar! )
Miniutställning: Jan Gissbergs landskap
En modelljärnväg utan landskap blir snabbt tråkig. Jan har på internet inspirerat många modellrallare till bättre landskapsbygge och under ett par veckor har du chansen att se hans landskap och få byggtips hos oss!

5-17 augusti
Öppet måndag – lördag kl 11-16 (observera att vi har stängt söndagar! )
Gunnars fartyg i skala 1:160
Gunnar är modellrallaren med ett stort intresse för fartyg i modell, under ett par veckor har du chansen att själv få se de fyra fartygsmodeller som Gunnar scratchbyggt.

24 augusti – 28 september
Öppet lördagar kl 11-16
Birgitta Karlssons tittskåp i skala 1:12
Sist ut i sommar är en utställning med Birgitta Karlsson tittskåp i skala 1:12. Kom och se hur små rum har skapats i lådor och böcker! Vänligen observera att utställningen bara har öppet lördagar under hösten!