[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]
TÅGEN
Black is back
Under ungefär 100 år; från byggandet av de första järnvägarna i Sverige på 1850-talet till 1950-talet drogs en majoritet av tågen av svarta ånglok. Sedan kom bruna och senare orange ellok ut på spåren.
Oavsett om man är entusiast eller bara vanlig resenär så kan man nog inte ha undgått att svart sedan något år tillbaka på nytt en färg på svenska tåg. Nu är detta något som även börjar synas på modelltågen.
Under 2009 kom såväl Märklin som Roco ut med svarta Rc-lok. I Märklins fall var det en modell av en Rc3 och för Roco så blev det en modell av en Rc6.
Det som man kan tycka är lite märkligt är det att det ännu inte finns några svarta personvagnar. Det kanske kommer en serie från Roco inom ett eller ett par år, men ännu tycks ingen veta något om detta.
Vi tycker det är viktigt att i utställningen försöka hänga med i utvecklingen på spåren i verkligheten. Vi har därför tagit hjälp av en kunnig modellackerare som lackat och dekalerat tre vagnar från Roco i SJ:s svarta färg.
Vårt svarta persontåg med Roco:s lok och vagnar är nu en del av utställningen och kommer att användas på vår anläggning "Nordland" från och med sommaren 2010.
Ett tips för den som vill se modellerna av loket och vagnarna innan nästa sommar är komma till vårt bord på Hjulmarknaden den 29 noveber i Frihamnshallen, Stockholm, där vi hoppas kunna visa upp tåget.

 
 
[an error occurred while processing this directive]